Ülkede ne yenmeli?
Dhaka seyahat notları yeme-içme rehberi ile devam ediyor. Bangladeş’te öncelikle temiz içme suyu yok. Ülke genelinde kullanılan sularda arsenik olduğu için kesinlikle kapalı içecekler tüketin. Kaldığınız otelde arıtma sistemi olması öneml. Benim kaldığım Radisson’da bu sistem vardı. Zira arsenikli su ile duş alma fikri kulağa çok hoş gelmiyor. İçecekten devam edecek olursak bizim kullandığımız kapalı içeceklerin hepsi güvenlik bantlı şekilde kapatılmışlardı. Otel ve Golf sahasında çok istemeyerek de olsa çay kahve içtim.
Ne tür yiyecekler satın alınabilir?
Ülkede hayat çok ucuz. Yerelden yemek çok tavsiye edilmiyor. Gıdaların saklama koşullarının olmaması, temiz suyun bulunmaması ve temizlik anlayışı dolayısıyla bünyeniz kaldırmayabilir. Eğer yabancıların da çoğunlukla tercih ettiği zincirlerde yemek yemek istiyorsanız fiyatlar oraya göre çok pahalı olmasına karşın Türkiye ortalaması düzeyine çıkıyor.

Nerede, Ne yenir ?
Bizim tercihimiz orada İstanbul Restaurant oldu. 3 Katlı Restaurant geleneksel kebap ve pide çeşitlerinin hepsini yapıyor. Geniş bir salonu, sigara içilen terasta tavla çay keyfi ile kendini evinde hissetmek isteyen ve iş dolayısıyla burada yaşayan Türkler tarafından sıkça ziyaret ediliyor. Girişinde mini bir İstanbul Boğaziçi Köprüsü de unutulmamış. Grup olarak gittiğimiz için Cem Yılmaz usulü ortaya karışık aldık.
Bangladeş tüm bu olumsuz ve kötü durumuna rağmen Movenpick Dondurması kendi mağazasında yiyebileceğiniz de bir yer. Kaldığımız otelin altındaki Bang & Olufsen ve Leica mağazaları aslında buradaki gelir eşitsizliğinin birer göstergesi.
Ama özet olarak çok yerel lezzet tatmanızı tavsiye edemeyeceğim bir destinasyon Dhaka.
(Diğer Dhaka seyahat notları ile ilgili diğer yazılar 1,3,4,5)
Kamil Mehmet ÖZKAN